Resurser

Resurser

 

Når du søger information, er det vigtigt at sikre, at de kilder, du bruger, er pålidelige. Forkert information vil påvirke din karakter negativt for arbejde, der skal evalueres. 

 

Internettet er et formidabelt redskab til informationssøgning, forudsat at man bruger det med omtanke. Kvaliteten af det, der ligger på nettet, bliver til stadighed bedre, men du skal være skeptisk over for den information, du finder. Er kilden pålidelig? Refereres der til, hvor informationen kommer fra? Der er ingen garanti for, at informationen i Wikipedia eksempelvis er korrekt, idet alle kan gå ind og rette i teksten. Derimod har du via DTU Portalen (DTU login) adgang til Britannica Online (som webpart), der indeholder autoritativ information skrevet af eksperter. En hel del studerende har gennem tiden fået dårlige karakterer, fordi deres informationer ikke var korrekte. Enkelte bestod endda ikke deres kursus på grund af dette. Så vær omhyggelig med dine kilder, og udvis omtanke. 
 
Bøger på et fagligt højt niveau (som normalt kan identificeres ved, at de refererer til, hvor de har deres information fra) samt anerkendte tidsskrifter som Technology and Culture er det bedste udgangspunkt. Du kan finde en liste over de mest anerkendte tidsskrifter inden for området på vores linkside under publikationer.

 

Via Danmarks Tekniske Informationscenters hjemmeside, DTIC, kan du finde informationssøgningsdatabaser som artikeldatabasen DADS (DTU login) og bibliotekskatalogen ALIS samt en række andre relevante databaser, der kan findes via Reference Guiden under emnet History of Technology (DTU login). Her kan du blandt andet finde link til ACLS Humanities E-Book Collection, der indeholder mere end 1.700 fuldtekstbøger.

 

Husk, at du altid kan få hjælp af universitetsbibliotekets personale. Du kan blandt andet ”låne en bibliotekar” til at hjælpe med informationssøgningen.
 
Teknologihistorie-sektionen i DTIC’s bogkælder indeholder bøger inden for områderne teknologi- og videnskabshistorie samt museologi og videnskabsteori/filosofi. Historiografisektionen (930.1) er et godt udgangspunkt, hvis du vil vide mere om kilder, og hvordan man skriver opgaver.

 

Desuden findes over 1 km historiske teknologibøger i DTICs magasin. Størstedelen findes kun på kartotekskort, men de er ved at blive inddateret i bibliotekskatalogen ALIS. En bibliotekar kan hjælpe dig med at finde og bruge kortkartoteket. Bøgerne kan normalt ikke hjemlånes, men kan beses på DTIC.


Se i øvrigt vejledning til opgaveskrivning.

http://www.historie.dtu.dk/formidling/course/resurser
22 JUNI 2018